Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Spotkam Się Z Panem
Od dawna się zbierałam, aby wrzucić to ogłoszenie. Szukam dyskretnego pana, któr...
Szczegóły ogłoszenia
Namiętne Spotkania - Szukam Pana
Jestem osobą pozytywnie zakręcona, kochająca życie i seex. Ciągle szukam nowych ...
Szczegóły ogłoszenia
Szukam Luźnej Relacji Z Mężczyzną
Słodka i delikatna, a jednocześnie pikantna i charyzmatyczna. Nie dla każdego id...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkanie Bez Zobowiązań
Zadbana 25 latka pozna dyskretnego pana do intymnych spotkań. Wiek dla mnie nie ...
Szczegóły ogłoszenia
Niezobowiązujące Spotkanie
Poszukujesz kobiety? To dobrze trafiłeś bo ja szukam faceta! Dyskretnego, ale pr...
Szczegóły ogłoszenia
Przelotna Znajomość
Jestem słodka i niewinna jak aniołek, ale lubię se_ks i wszystko, co jest z nim ...
Szczegóły ogłoszenia
Niezobowiązujące Spotkanie
Poszukujesz kobiety? To dobrze trafiłeś bo ja szukam faceta! Dyskretnego, ale pr...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkam Się Z Panem
Od dawna się zbierałam, aby wrzucić to ogłoszenie. Szukam dyskretnego pana, któr...
Szczegóły ogłoszenia
Urocza Gosia Szuka Faceta
Chętnie poznam faceta, który szuka zwykłej koleżanki do erotycznych spotkań. Bez...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

maj, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Podhalańska czosnianka z wędzonymi pulpetami i miętą

Podhale to region, który przyciąga rzesze¬¬¬¬¬¬¬ turystów nie tylko ze względu na piękne krajobrazy, ale i przepyszną kuchnię¬. Oscypek, bryndza czy kwaśnica to dobrze znane dania, które stanowią jedynie namiastkę tego jak bogaty jest zbiór kulinarny tego regionu Polski. Czosnianka - ta zupa do dziś rozgrzewa serca prawdziwych górali, ¬¬więc jeśli jeszcze jej nie próbowaliście radzimy szybko nadrobić zaległości. Ten lokalny przysmak został wzbogacony o wędzone pulpeciki, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom aromatycznych dań.


Składniki:

- Metka cebulowa firmy Gzella 250g
- Szynka z Kociewskiej Wędzarni firmy Gzella 100g
- bulion warzywny lub rosół 2l
- ziemniaki 300g
- cebula 3 średnie szt.
- czosnek 2 główki
- smalec lub olej 3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- mięta świeża 1 pęczek
- jajko 1 szt.
- bułka tarta 1 łyżka
- śmietana kwaśna 1 łyżka na każdą porcję zupy

Wykonanie:
Do bulionu włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać pokrojoną w kostkę
i zeszkloną na smalcu cebulę wraz z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać posiekaną miętę, a następnie wszystko dokładnie zmiksować.

Do metki cebulowej dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w gotowej zupie na wolnym ogniu ok. 3-4 minuty.

Wyłożyć na talerze, na wierzch położyć łyżkę śmietany i udekorować listkami świeżej mięty.

Smacznego!


Dodano: 25-01-2017
Odsłon: 2182
Obecna ocena: 3.6, głosów: 5
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin